Hold fast på de gode mattradisjonene i påsken

hbrakstad

Del denne saken

God påskemat kommer i flere former. Pølser i termos, pinnekjøtt eller som pålegg. Les hvordan du kan få påskestemning i år også, med mat fra Brakstad.

Denne påsken blir nok ikke helt som vi hadde sett for oss. I mange år har vi levert god påskemat, og i år blir det kanskje enda viktigere enn noen gang. 

–  Selv om vi ikke kan samles og reise slik vi vil denne påsken så kan vi fortsatt holde fast i gode mattradisjoner, slår daglig leder hos Brakstad, Øyvind Lavik, fast. 

I en tid som denne kan det være hyggelig å unne seg noen gode, lokale råvarer. Selv om påsken kanskje ikke går som normalt, så er det viktig å sette av tid til å lade batteriene og nyte god påskemat. 

Mat til påskebordet

–  Påskemat kan være så mangt. Noen liker en god lammestek, mens andre vil ha pinnekjøtt. Uansett finner du god tradisjonsmat hos oss, bare ti minutter fra Bergen sentrum. 

I 2017 ble pinnekjøttet fra H.Brakstad kåret til “Årets pinnekjøtt”, og det med god grunn. Juryens bedømmelse var som følger: “Pinnekjøtt slik det skal være, godt balansert og rikt på smak, nydelig konsistens, fristende utseende og en klar vinner”. 

Gjengen hos Brakstad tar ingen snarveier i prosessene det tar å lage godt kjøtt. 

–  Vi legger prestisje i arbeidet vi gjør, forteller en stolt Lavik som lar pinnekjøttet tørke på en naturlig måte uten klimarom. 

Han forteller at pinnekjøtt også enkelt kan brukes i andre retter: 

–  Det er godt i både lapskaus og betasuppe. Nå har vi tilbud på utsortert pinnekjøtt som passer ypperlig til dette formål. 

Påskelunsj og påskefrokost

I påsken har man gjerne ekstra god tid til å nyte både påskefrokost og lunsj. Og da er det flere gode kjøttpålegg som egner seg.

–  Vi har et stort utvalg av kjøttpålegg. Spekeskinken vår passer ypperlig til eggerøren under påskebuffeten. Vi skjærer også opp pålegg til deg mens du er i butikken. Ferskere pålegg får du nesten ikke, sier Lavik og legger til: 

– Flere kunder kommer langveisfra for å kjøpe pålegget vårt, så det må være noe ekstra godt med den spesielle Brakstad-smaken. 

Se utvalget av pålegget til Brakstad her

– Wienerpølser i termos slår godt an både hos voksne og barn på tur. Om man har bålpanne eller engangsgrill tilgjengelig er både ostepølse og bratwurst gode alternativer. 

Enkel turmat

Nå som hverdagen er annerledes er det godt å ta seg en tur ut i skog og mark, og flere benytter gjerne sjansen til det i høytiden. Da er det godt å ha med god turmat. 

– Wienerpølser i termos slår godt an både hos voksne og barn på tur. Om man har bålpanne eller engangsgrill tilgjengelig er både ostepølse og bratwurst gode alternativer. 

Les mer om pølseutvalget her

Påsken er også en ypperlig anledning til å børste støv av grillen hjemme. 

–  Nå er grillsesongen endelig i gang! Vi har et stort utvalg av kjøtt som passer perfekt på grillen. Med godt tilbehør til så kan dette bli den perfekte påskematen, avslutter Lavik. 

Uansett hvordan din påske blir, hjelper vi deg med den gode påskematen!

Her finner du oss, og slik kontakter du oss.