Lammerull, sylte eller juleskinke? Her får du alle favorittene til jul

hbrakstad

Del denne saken

Julen er full av matgleder, og julefrokosten er så absolutt en av dem. Høydepunktet for mange er kanskje de tradisjonelle hjemmelagde julepåleggene. Men i en hektisk hverdag er det ikke så lett å få tid til å lage lammerullen eller sylten selv, slik mormor gjorde. Heldigvis kan du kjøpe den gode, hjemmelagde smaken. 

Hjemmelaget er best

For daglig leder ved Brakstad Kjøttforedling, Øyvind Lavik, er det ikke noe tvil. Det hjemmelagde julepålegget er det aller beste, enten det er sylte, skinke eller rull. Derfor legger Brakstad Kjøttforedling mye stolthet i å lage hjemmelaget kvalitetspålegg. Da får kundene gleden av godt julepålegg laget av de beste råvarene, selv om de ikke har tid til å lage det selv. Og spør man eksperten om sin favoritt, er det ikke noen tvil. 

—Selv synes jeg juleskinken er nydelig. Den er så saftig og god.  

Øyvind lavik, daglig leder

Julepålegget slik du vil ha det

Hva som er favorittjulepålegget, og hvordan vi vil ha det, varierer veldig. Noen liker lammerull best, andre sylte. Hos Brakstad Kjøttforedling finner du derfor et bredt utvalg julepålegg, og du kan selv velge mellom å kjøpe store eller små biter, eller ferdige skiver. Pålegget kan fint ligge i kjøleskapet i en uke hvis det er pakket vanlig. Men det er ikke noe problem å kjøpe pålegget i god tid før julegildet, da er det bare å fryse det ned.  

— Det som er viktig å huske på, er at vi gjerne nyter lengre frokoster i jula enn ellers. Da står pålegget lenger i romtemperatur enn vanlig, og holder derfor ikke like lenge som normalt, forklarer Øyvind. 

Vil du lage din egen vri på favorittjulepålegget? Hos Brakstad Kjøttforelding finner du alt du trenger til å lage dine favoritter.