Prisvennlig og lokalprodusert mat for de store anledningene

hbrakstad

Del denne saken

Pendelen snur og nye lysglimt begynner igjen å melde seg. Festmåltidet på 17.mai er bare ett av dem. Hos oss i Godvik får du pølser, skinke, kjøtt og pålegg til en fornuftig pris. Perfekt for festbordet.

I en tid som har vært preget av usikkerhet, bekymring og følelser av det mer negative slaget, har det vært viktig for mange å holde fast ved de gode tingene livet. For veldig mange er kvalitetsmat en slik ting. Derfor er det en stor glede for oss i Brakstad å ta på oss oppdraget med å servere dere pølser, kjøtt og skinke av den beste kvalitet. Mai har mange festdager, og vi står klare til å bistå dere med maten.

Bredt utvalg av pålegg til koldtbord

Det sies at sanselige opplevelser sitter sterkere i minnet. En god smaksopplevelse vil derfor kunne gjøre årets 17.mai til en minnerik opplevelse, til tross for at det i år ikke vil bli store samlinger med lek på skolegårder eller i Bergen sentrum som så mange har hatt som en del av sin 17.mai-feiring.

– Det går mye i pølser og spekemat på 17.mai, men også grillmat hvis det er fint vær, sier Øyvind Lavik, daglig leder i Brakstad.

Og siden det fortsatt er for tidlig å si noe om 17.mai-været, er vi glade for at vi likevel kan bidra med god mat til både 17.mai-frokosten, middagen og kvelden. Det kan også være lurt å være tidlig ute med forberedelsene –  lag gjerne maten i forveien!

Spekemat til 17.mai frokost

Til koldtbord har vi et bredt utvalg av spekemat og pålegg, inkludert roastbeef og stek. Med den lange holdbarheten til spekemat, er det også mulig å ha rester lenge etter at 17.mai er over.

Se utvalget av pålegg

I motsetning til spekematen som gjerne skal henge og modnes i lang tid, har vi andre varer som lages samme uke som de selges; pølser, karbonader og pålegget vårt er slike varer.


– Vi lager pølser hele tiden. Nå er jo grillsesongen i gang hos de mest ihuga, og for mange blir det nok litt pølser i en eller annen variant på 17.mai også.

Etter at regjeringen slapp mer og mer opp på de strengeste tiltakene, er det igjen lov å samles i mindre grupper. Dette gjør at festdagene i mai ikke må feires med husstanden, slik det lenge så ut. Nå kan mattradisjoner holdes, som grilling på Kristi Himmelfartsdag.

Vi har selvfølgelig mye mer til grillen enn bare pølser, vi selger både våre sunne hamburgere ( 99 % storfekjøtt ) og spareribs, fleskebein, svineribbe, entrecote, osv. osv.

– Det er mange som velger å handle hos oss på slike dager. 

Kommer langveis fra 

Lavik forteller at Brakstad sine priser har overrasket kunder positivt. Folk  kommer fra Nordhordaland, Os / Bjørnafjorden, Askøy og Øygarden i tillegg til stor-Bergen til oss i Godvik for å handle.

– Hele spekelår tar vi 260 kroner per kilo. Det er en god pris for oss som har lokalproduserte varer, som er naturlig tørket her i huset. 

Det kan være en utfordring å beregne hvor mye mat det går per person. Lavik mener ungdommen spiser mer enn de eldre.

– Min sønn ville spist fem grill pølser, sier han, mens han selv synes det holder med tre.

Se utvalget av pølser

– Vi har hatt en økning i mars og april

 Den typiske Brakstad-kunden er en som er glad i mat. Likevel er det mange som kan tro at det er dyrt å handle hos oss, fordi vi har lokalproduserte varer. For mange er dét synonymt med dyre priser. 

– Men så er vi ikke så dyre. Vi har hatt en god økning nå i april på over 50%. Jeg tror det kan være fordi folk har hjemmekontor med fleksible tider, og dessverre er også endel permittert slik at flere rekker oss i åpningstiden, avslutter Lavik.

Ønsker du å handle hos oss? Kom innom butikken! Du finner oss i Leirvikåsen 31, Godvik.

Vi har dessverre ikke mulighet for å ta i mot bestillinger.

Åpningstider: Man- fre : 08.00-16.00, Lør: 08.00-13.30

Lenke til kart